Kaya alleen over, maar mamma is er gelukkig ook nog

Door anniekvandijk op

Vorige week zijn alle zusjes van Kaya opgehaald door hun nieuwe baasjes. Kaya vond dat in het begin wel een beetje vreemd en miste ze erg. Maar nu na een week tijd gaat het al een stuk beter met haar. 

Tess heeft ontdekt dat Kaya best een leuk speelmaatje is en Kaya vindt het heerlijk om met mamma te spelen! Ze beginnen heel erg naar elkaar toe te trekken. 

 

Reacties

Kaya voor het eerst naar de puppycursus

Door anniekvandijk op

Vandaag zijn we met Kaya voor de eerste keer naar de puppycursus geweest. Nou dat is spannend!

Eerst 20 minuten in de auto, maar dat was ze al gewend van het oefenen. Daarna een uur spelen en trainen. 

Spelen met andere honden is net zoals bij Tess op dag 1 niet aan de orde. Aussies zijn zo afwachtend van karakter dat ze liever van een afstand alles observeerd. In tegenstelling tot Tess bijt ze van zich af als een hond te lomp op haar af komt. Tess ging elke keer op haar rug liggen en liet zich compleet overmeesteren. Maar Kaya laat zien dat ze graag haar eigen ruimte heeft en dat je alleen rustig met haar mag snuffelen op dag één. 

Het programma zit best wel vol voor de eerste keer. Oefenen meelopen aan de riem, zitten, liggen, komen, komen als je achter een muurtje staat, door een tunnel rennen. Zitten had ze binnen 5 minuten te pakken. Meelopen aan de riem kan ze ook al erg goed. Komen is ze een kei in. Maar ze ziet ons ook als roedelgenootjes die ze al ruim 8 weken kent. Bij de lig oefening was ze er zat van (of zoals Auke zei, Anniek is er zat van :)) Ik vind het best veel een uur trainen voor de eerste keer. Voor de volgende les de lig oefening maar even oefenen dan ;)

Dit is Kaya na de cursus ... zzzzzzz

Baardje is overal de eerste in, dus ook als eerste weg

Door anniekvandijk op

Gisteren is Baardje opgehaald door haar nieuwe baasjes. Het is super leuk om te zien hoe blij ze met haar zijn! Ze hebben nog wat mooie foto's gemaakt met Tess samen. Zijn ze niet schattig samen?!

 

Baardje liep netjes los mee naar de auto. Alsof ze wist dat ze mee mocht :) 

Wij wensen de nieuwe eigenaren veel plezier met haar!

Foto's pups 8 weken oud

Door anniekvandijk op

Deze week was intensief voor de puppies. We zijn 2 keer met de auto weg geweest.  Naar de dierenwinkel, boodschapjes doen, gewoon in het dorp rondkijken naar alle mensen, buiten wandelen. Ze hebben dus al een beetje geoefend met de riem. Dit weekend mogen Tara, Baardje en Britt naar hun nieuwe baas toe!

Hier de foto's van in de tuin oefenen aan de riem.