Foto's pups 3 weken oud

Door anniekvandijk op

Pups zijn nu 3 weken oud. Ze lopen allemaal een beetje en alle oogjes zijn open. Ook spelen ze met elkaar en grommen ze naar elkaar. Dit is het begin van de leukste puppytijd! 

 

 

 

 

 

 

En nog twee foto's van Tess terwijl ze heerlijk ligt te voeden

Tess met pups Tess neus

Uitbreiding puppy terrein en uitleg werpkist

Door anniekvandijk op

Nu de pups al beginnen te lopen is het bijna zover dat de pups de werpkist kunnen gaan verlaten. Dus we hebben alvast de ren klaargezet, zodat ook mamma kan wennen aan de nieuwe ruimte. En deze ruimte is ook meteen een taboe voor Pico. Hij mag er niet in. En Tess vindt ook van niet zoals je op de foto kan zien. Als de pups uit de werpkist mogen, dan leggen we er ook kranten in voor de zindelijkheidstraining. 

Nog een foto van onze werpkist. Volgens mij stond die nog niet op de site. We hebben hem zelf gemaakt van betonplex met plexiglas voorkant. De doodligstangen zijn er ondertussen uit, die zaten aan de zijkant en achterkant.

Rechts een warmtelamp die nu al heel hoog hangt. En links een camera, zodat we altijd de pups kunnen volgen. Helaas is onze bandbreedte niet genoeg om de camerabeelden online te zetten, echter voor intern gebruik erg handig. Zelfs alze we slapen en er is iets loos, dan horen en zien we dat. 

En op de bodem een handoek met daar overheen puppypads. Deze absorberen vocht. En daar overheen een vetbed. 

Reacties

Super!

Echt fantastisch hoe jullie dit allemaal aanpakken! Elke dag snakken we naar meer nieuws over de kleintjes! Groetjes uit het Antwerpse! ;)

2,5 week (18 dg) Sommige oogjes open en al wat loopoefeningen

Door anniekvandijk op

De pups zijn erg traag met de ogen. Normaal in week 2, maar nu hebben ze nog steeds niet allemaal de oogjes open. Ze proberen al wel te lopen. En ze horen ook al wat. Ze zijn in korte tijd zo veranderd! Ze hebben ook al veel meer vacht. 

De middel en donkere merle met de oogjes open

 

Loopoefeningen

 

Ze zijn al zo groot, dat ze bijna niet meer in het mandje passen waarin ik ze zet als ik de werpkist verschoon :)

En nog wat fototjes

 

 

 

Foto's pups op dag 2/3

Door anniekvandijk op

De foto's van de afzonderlijke pups zijn toegevoegd aan de pagina van het nestje,  klik hier

Reacties

Dag 59, pups geboren!

Door anniekvandijk op

Gisteren waren de eerste tekenen van een naderende bevalling er al. Gisterenochtend is haar temperatuur gezakt, dus het kon niet lang meer duren.

En inderdaad, vannacht rond 2:00-2:30 zijn de persweeen begonnen. 

Om 3:14 is de eerste pup geboren en om 5:15 de laatste. In totaal 4 gezonde teefjes waarvan 3 blue merle en 1 black tri. 

Het grut ligt nu eindelijk te slapen :)

Foto's zal ik later bijplaatsen. Ik moet ook eerst slapen haha

Reacties

Dag 58, volgens mij gaat er iets gebeuren!

Door anniekvandijk op

Tess haar temperatuur is gedaald van 37,7 naar 37,1. Zit de bevalling eraan te komen? Het kan na de daling nog 12-24 uur duren voor ze echt gaat bevallen.

Ze hijgt en trilt wat. Alles staat klaar...doekjes, handschoentjes, emmer, thermometer, pen en papier, ontsmettingsmiddel, druivensuiker, puppymelk enzovoort. Wij zijn er dus klaar voor....spannend!!!