Dag 15, zwanger?

Door anniekvandijk op

We zijn nu 15 dagen verder en ik kan lichamelijk niets zinnigs zeggen over wel of niet zwanger is,

maar....

Tess wordt wat rustiger;
Ze slaapt veel;
Ze is erg aanhankelijk;
Ze laat vandaag haar eten voor een klein deel staan;
Ze gromde naar de alpaca's die te dicht bij kwamen.

Alles wijst erop dat er kleine puppies in haar groeien!

De dierenarts was hier vandaag en gaf aan dat we over een dag of 15 een echo kunnen doen! 

Reacties

Tess gedekt!

Door anniekvandijk op

Gisteren zijn Auke en Tess weer teruggekomen uit Duitsland. Tess heeft 3 dagen een KI gehad ipv een normale dekking. Ze was te gestrest in een vreemde omgeving en een vreemde reu. Om ongelukken te voorkomen met de dekking is er dus KI toegepast.

Als een teefje tijdens de dekking in de stress raakt en ze wil weg, maar kan niet weg, dan kunnen er intern verwondingen ontstaan. Ook voor de reu lijkt het me niet gezond. 

Ze zijn daar gediplomeerd in KI. Geen probleem dus. En niet uit de vriezer, maar direct van Thunder naar Tess :) 

Zoals het er nu naar uit ziet is ze drachtig. We zullen het binnenkort zeker weten!

 

 

Reacties

dekking

Misschien nog te vroeg om te feliciteren , maar hopelijk is het gelukt bij Tess !  Wat goed dat ze het via KI hebben kunnen doen , want het is niet niks zo"n dekking bij een hond ! Jullie hebben er echt alles voor gedaan , daar heb ik wel bewondering voor ! Ik was erg nieuwschierig of het gelukt was en ben op de side gaan kijken , we hopen dat alles goed gaat en dat ze geweldige pups krijgt waarvan 1 misschien voor ons.   groetjes Marion

Op weg voor de dekking! Pico mist meissie nu al

Door anniekvandijk op

Het is zover! Tess heeft 4 testen moeten ondergaan bij het Dierenziekenhuis in Drachten voor de bepaling van het juiste tijdstip. We laten namelijk haar progesteron niveau testen om het moment van de eisprong te bepalen. De dierenarts noemde het donderdag nog een trage ontwikkeling en vanochtend ineens veel te hoog! Het letterlijke advies van de dierenarts: "Met gierende banden op weg!". 

Nou dat gebeurde dus ook. 10:30 uitslag, 11:00 uur zat Auke in de auto. Ik verwacht dat hij rond deze tijd aankomt in Hohenthurm bij Energie's Mini Aussies en dat Tess hopelijk vanmiddag nog gedekt wil worden. 

Ondertussen is Pico voor het eerst in tijden alleen zonder maatje, dus die heeft van mij de nodige aandacht nodig. Hij kan enorm zielig kijken!

Reacties