Helaas geen pup

Door anniekvandijk op

Helaas, het nestje waaruit we een pup wilden hebben heeft maar twee puppies gekregen. Een red merle en een black tri. We wilden heel graag een merle, maar de mensen met de eerste keuze kozen deze pup.

't Is even slikken, want we hebben toch wel een jaar moeten wachten en nu dikke pech :(

Aangezien we onze Tess volgend jaar wilen dekken, hebben we besloten een pup uit haar nest te houden in plaats van ons weer in te schrijven voor een pup. Daar moeten we namelijk ook een jaar op wachten. 

Nu is het dus belangrijk om te gaan zoeken naar een mooie partner voor Tess. En dat wordt nog een hele toer, want er zijn niet zo veel dekreuen in Nederland. Dat wordt waarschijnlijk over de grens kijken in Duitsland. 

Reacties

Hallo Anniek,

Hallo Anniek,

Wij hebben zelf ook een mini aus, ook hebben we nog bij Ils gekeken toen die tijd. Ik lees regelamtig even je website erg leuk:)

Wat jammer geen pup, daar heb je dan helaas geen invloed op. toevallig was er op texel een nestje met prachtige pups, heb je dat nog meegekregen?

Een eigen nestje is helemaal leuk, wij hopen met Joy dat ook ooit eens te kunnen doen. maarja een goede reu is niet het makkelijkst:)succes en ik lees je zoektocht wel mee:)

 

Groetjes Jorien en pootje van Joy

Ervaring / waarschuwing bij aankoop over de grens

Op 31 dec 2012 kregen wij onze Little Aussie Zara in bezit ( geboren op 12 nov 2012, Chipnr. 528210002790625 NLD ). Wij hebben Zara gekocht van een Nederlandse in Duitsland wonende fokster.

Al snel bleek Zara niet gezond te zijn en hebben wij haar diverse malen door verschillende dierenartsen laten onderzoeken waarna zij ons hebben geadviseerd, Zara was toen inmiddels 12 weken oud en 6 weken bij ons, om haar z.s.m. terug te doen naar de fokster daar n.a.v. bloed en urine onderzoek de aanwezigheid van een ( ernstige ) leveraandoening aannemelijk was. In overleg met de fokster heeft zij Zara teruggenomen met de afspraak / belofte om Zara door haar eigen dierenarts te laten onderzoeken en om te kijken of de diagnose hetzelfde zou zijn. Wij hebben slechts de helft van de aanschafprijs teruggekregen. De door ons gemaakte dierenarts- en andere hoge uitgaven zijn niet vergoed. Het consumentenrecht bepaald dat, als een dier binnen een termijn van 6 maanden ziek wordt, het aan verkoper is om te bewijzen dat het dier bij aflevering gezond was. indien dit niet het geval is heeft koper recht op schadevergoeding ( totale aankoopbedrag plus gemaakte dierenartskosten ).

Het is nu al twee maanden geleden dat Zara door de fokster bij ons is opgehaald en tot op heden weigert zij een bloedonderzoek te laten doen om het tegendeel ( dat Zara gezond is ) aan te tonen. Wij zijn nu dus genoodzaakt om een juridische procedure op te starten.
Waar wij bang voor zijn is dat deze fokster Zara opnieuw voor veel geld zal doorverkopen. Heeft u vragen en / of opmerkingen n.a.v. het bovenstaande neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Wellicht heeft iemand nog advies wat te doen in deze treurige kwestie. Wij zijn behalve veel geld ons lieve hondje kwijt.